Omeleta se špenátem

Suroviny

600 ml vody
100 g špaldové mouky hladké
80 g pohankové mouky
40 g kukuřičné mouky
2 hrsti čerstvého špenátu
1 vejce
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička soli
slunečnicový olej za studena lisovaný

4
porce
obtížnost
1036 kJ / porce

Postup

Do misky nalijeme vodu, přidáme mouky, sůl, vejce, tymián a na kousky pokrájený a opraný špenát.

Vytvoříme palačinkové těsto. Příliš husté zředíme vodou, řídké naopak zahustíme moukou. Necháme alespoň 10 minut odstát.

Pánvičku potřeme slunečnicovým olejem a rozpálíme.

Z těsta nabereme potřebné množství, rovnoměrně rozlijeme na pánev a rozprostřeme do krajů pánve.

Opečeme z obou stran.

Palačinky podáváme se zeleninovým salátem nebo samotné. 

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1036 kJ / 248 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
41,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
1,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Brokolice s drůbežím masem a rýží
1
porce
obtížnost
2150 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Treska na špenátovém lůžku
4
porce
obtížnost
679 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé