Parmezánové vafle

Když máte chuť zakousnout něco k zeleninovému salátu, nemusí to být vždy nutně pečivo. Vyzkoušejte teplé křupavé vafle. Jsou jednoduché, rychlé a výživné! Překvapí vás nejen výraznou chutí sýra, ale také nízkým obsahem sacharidů a velkým množstvím bílkovin. Po takové svačince nebo večeři nedostanete dlouho hlad.

Suroviny

1 balení Cottage sýra
3 vejce
50 g ovesných vloček
3 polévkové lžíce jemně strouhaného parmezánu
1 čajová lžička prášku do pečiva

4
porce
obtížnost
862 kJ / porce

Postup

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Přimícháme prášek do pečiva. Cottage sýr spolu s vejci a parmazánem umixujeme do hladké konzistence. Smícháme spolu a necháme asi 10 minut odpočinout. Mezitím si rozpálíme vaflovač, popřípadě pánev s nepřilnavým povrchem. Těsto vlijeme do vaflovače, rovnoměrně rozetřeme a pečeme asi 8 minut, dokud nejsou vafle křupavé a propečené.

POZNÁMKA

Tento recept obsahuje 3 významné zdroje bílkovin. Cottage sýr, vejce, ale i parmazán, ten má okolo 38 g bílkovin na 100 g výrobku. Zvýšený příjem bílkovin je nezbytný nejen při redukci váhy, ale také pro seniory, sportovce a těhotné ženy. Zařaďte si parmezánové vafle do jídelníčku s chutí. 

4 porce | doba přípravy 35 minut | 862 kJ / 206 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Tvarohová vejce
4
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Raw cherry zmrzlina
4
porce
obtížnost
1556 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat