500 g pastináku
2 ks brambor
2 ks cibule
3 stroužky česneku
1 l kuřecího vývaru
50 g smetany
1 polévková lžíce Ghí (přepuštěné máslo)
sůl
pepř
petrželka na ozdobení
Pastinák a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a orestujeme na přepuštěném másle Ghí.
Přidáme pastinák a brambory, krátce osmahneme a zalijeme horkým vývarem.
Vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
Vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, přidáme smetanu a jen krátce prohřejeme.
Dochutíme solí a pepřem, můžeme servírovat.
Na talíři dozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 1040 kJ / 249 kcal