250 g žampionů (1 vanička)
80 g 30% sýru
20 g hořčice (2 PL – polévkové lžíce)
100 g vajec (2 ks)
80 g cibule (2 menší cibule)
100 g kvalitní krůtí šunky
špetka mletého kmínu (dle chuti)
špetka majoránky (dle chuti)
špetka soli (dle chuti)
Žampiony očistíme a zbavíme nožek tak, aby z nich vznikly mističky.
Do mísy nastrouháme nahrubo salám a sýr. (Pokud máme plátkový sýr a šunku, nakrájíme je nožem.) Přidáme očištěnou cibuli nakrájenou nadrobno. Potom přidáme hořčici, vejce a koření. Směs dobře promícháme a naplníme připravené kloboučky žampionů. Na závěr můžeme ještě vršky překrýt kousky nebo plátky sýra.
Takto naplněné žampiony můžeme naskládat na pánev a nechat opéct. Že jsou hotové poznáme, že sýr ve směsi je rozteklý a vajíčko ztuhlé.
Žampiony můžeme také dát zapéct na 15 minut do trouby při teplotě 150 °C.
Podáváme teplé.
TIP: Potřebujete zpracovat dýni a už nevíte, jak? Podívejte se na naše recepty.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 572 kJ / 137 kcal
Vhodné pro celou rodinu, sportovce a diabetiky, bez lepku, zdroj bílkovin