200 g pohanky
2 ks slepičích vajec
80 g cibule
40 g celozrnné špaldové mouky
4 stroužky česneku
špetka majoránky
špetka soli
Pohanku propláchneme v sítu pod tekoucí studenou vodou, nasypeme do hrnce a přivedeme k varu (dva díly vody na jeden díl pohanky). Hned poté, co vzejde var, odstavíme hrnec z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme 30 minut dojít.
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a smícháme ji s pohankou a vejcem. Směs dochutíme prolisovanými stroužky česneku, solí a majoránkou.
Vše řádně promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme placičky, které obalíme v mouce a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
Placičky pečeme v troubě na 200 stupňů cca 20 minut a podáváme třeba s lehkým salátkem.
TIP: Do směsi můžeme přidat také čerstvé bylinky, například nasekanou petrželku.
TIP 2: Místo špaldové mouky můžeme použít pohankovou moukou a získáme tak zcela bezlepkový pokrm.
4 porce | doba přípravy 60 minut | 1100 kJ / 263 kcal
Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj vlákniny a bílkovin