Pórková polévka

Suroviny

1 větší pórek
2 střední brambory
1 mrkev
1 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 litr zeleninového vývaru
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
530 kJ / porce

Postup

Pórek nakrájíme na kolečka, důkladně jej omyjeme a vysušíme. 3/4 takto připraveného pórku krátce osmahneme na přepuštěném másle. Rozkrájíme omyté, oloupané  brambory a mrkev na kostičky, které přidáme do hrnce s pórkem a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 15 minut. 

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme zbytek nakrájeného pórku a ještě krátkou chvilku, asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat s nasucho opečenými houstičkami.

Zde se můžete podívat na další recepty výborných polévek.

4 porce | doba přípravy 35 minut | 530 kJ / 127 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Houbový krém s kroupami
4
porce
obtížnost
764 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Fazolová polévka s kysaným zelím
6
porcí
obtížnost
795 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel