100 g cibule
2 lžíce oleje
1 balení uzeného Šmakouna (200 g)
2 x plechovka loupaných rajčat po 400 g (v sezoně použijte čerstvá rajčata)
provensálské bylinky, rozmarýn, čerstvá bazalka na posypání
Cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte na Šmakouna a krátce orestujte. Přilejte krájená rajčata, osolte a okořeňte a nechte provařit asi 15 min na mírném plameni. Pohanku propláchněte horkou vodou, osolte, zalijte vřící vodou (asi tak, aby byla všechna pohanka těsně pod vodou). Vařte asi 10 minut a nechte dojít pod pokličkou.
Obloha
čerstvý salát, rukola, rajčata
Příloha
30 g pohanky (za sucha)*
*Jako přílohu lze použít i neloupanou rýži, brambory ve slupce nebo třeba zeleninový salát, pokud si chcete dát odlehčenou večeři při redukční dietě.
3 porce | doba přípravy 20 minut | 570 kJ / 136 kcal