Ředkvičková pomazánka s vajíčky a petrželkou

Pomazánka

Suroviny

4 vejce
1 větší cibuli
300 g ředkviček
130 g lučiny
4 lžíce bílého selského jogurtu
petrželku

3
porce
obtížnost
1174 kJ / porce

Postup

Vajíčka uvařte natvrdo.

Ředkvičky očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, ať místo pomazánky nemáte salát.

Stejně tak k ředkvičkám nahrubo nastrouhejte zchladlá oloupaná vejce.

Přidejte lučinu, jogurt, najemno nakrájenou cibuli (pokud chcete mít pomazánku barevnější, můžete použít červenou) a nasekanou petrželku.

Metlou vše důkladně promíchejte. Jako pečivo se skvěle hodí žitný nebo celozrnný chléb a přidejte zeleninu.

3 porce | doba přípravy 5 minut | 1174 kJ / 281 kcal

Tuky
20,0 g
Sacharidy
10,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Luštěninová pomazánka
4
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Francouzská zálivka
2
porce
obtížnost
732 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí