200 g dlouhozrnné rýže parboiled
1 červená cibule, nakrájená na plátky
1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
185 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 lžíce kaparů
100 g nakládaných žampionů
hrst bazalkových lístků
70 g cherry rajčátek nakrájených na měsíčky
2 lžičky citronové šťávy
½ ks cukety
2 lžíce panenského olivového oleje
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Uvařte rýži, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
Cuketu nakrájejte a orestujte na malém množství olivového oleje.
Vmíchejte nakrájenou cibuli, papriku, oprané a okapané žampiony, orestovanou cuketu, kousky tuňáka, kapary, bazalku a rajčátka.
Olivový olej promíchejte s citronovou šťávou a přimíchejte do salátu.
Osolte a opepřete.
4 porce | doba přípravy 35 minut | 614 kJ / 147 kcal