200 g avokáda (1 ks)
40 g červené šalotky (1 ks)
200 g zeleného jablka (2 menší ks)
10 ml olivového oleje (1 PL)
10 g hrubozrnné hořčice (1 PL)
chilli (dle chuti)
100 g baby špenátu
malý svazek čerstvého koriandru
šťáva z ½ limetky
200 g uzeného lososa
čerstvě mletý pepř
10 g slunečnicových semínek
Avokádo, šalotku a jablko nakrájíme na malé kostičky a vložíme do větší mísy.
V menší míse smícháme olej, chilli, hořčici, nahrubo nasekaný koriandr a vymačkanou šťávu z limetky.
Přelijeme nakrájené ovoce a přidáme hrst umytých a usušených lístků baby špenátu.
Salát doplníme kousky uzeného lososa, opepříme a posypeme slunečnicovými semínky, která můžeme předem na sucho opražit.
Poznámka: Avokádo je ovoce a je nejtučnější ze všech druhů. Obsahuje velké množství vitaminu B6 a vitaminu E. Je vhodným zdrojem bílkovin a tuků pro ženy v těhotenství i pro kojící ženy. Zmírňuje ekzémy, a proto se hojně využívá nejen v kuchyni, ale i v kosmetice.
TIP: Pokud neupotřebíme avokádo celé, potřeme ho citrónovou šťávou a zabalíme do potravinové fólie, aby nezhnědlo a obsažené tuky v něm nezoxidovaly.
3 porce | doba přípravy 20 minut | 1716 kJ / 410 kcal
Vhodné pro celou rodinu, sportovce a diabetiky, bez lepku, zdroj bílkovin a vlákniny