Salát s krevetami Gamberi

Tento letní salát s limetkovým dresinkem si můžete dát jako osvěžující oběd nebo lehkou večeři. Dodá vám energii a přitom se nepřejíte.

Suroviny

SALÁT:
100 g polníčku
100 g čekanky
100 g římského salátu
100 g rukoly
asi 20 ks velkých vyloupaných krevet
1 PL oleje
2 větší stroužky česneku (na plátky)
(2 plátky celozrnného chleba) + stroužek česneku
DRESINK:
3 lžíce olivového oleje extra virgin
šťáva z jedné malé limetky
hrst sušených rajčat
chilli paprička
1 lžíce Tamari nebo kvalitní sojové omáčky
1 lžíce okapaných kapari
čerstvě mletý pepř

2
porce
obtížnost
1280 kJ / porce

Postup

Ve velké míse  promícháme všechny omyté a osušené saláty. Dresink připravíme  smícháním všech tekutých surovin. Nasekáme do něj sušená rajčata, jednu chilli papričku a přidáme okapané kapary. Necháme odležet v lednici asi 10 minut. Mezi tím si připravíme krevety, které omyjeme a osušíme. Na větší pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm česnek. Jakmile  začne vonět, ihned přidáme krevety a restujeme z obou stran do zlatova. Salát  promícháme s dresinkem a rozdělíme na dva hluboké talíře. Rovnoměrně rozprostřeme krevety a přidáme čerstvě mletý pepř.

NĚCO NAVÍC:  V topinkovači opečeme nasucho celozrnný toastový chléb, který  ještě horký potřeme rozetřeným česnekem. Chleba nakrájíme  na malé kostičky a přidáme do salátu  jako krutonky.

TIP: Salát  můžete obohatit i přidáním oliv, dýňových semínek, sezamového semínka a dalších zdravých ingrediencí. 

2 porce | doba přípravy 20 minut | 1280 kJ / 306 kcal

Další recepty

15 minut
Saláty
Večeře
Salát z pečených brambor
1
porce
obtížnost
1469 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Grilovaný kozí sýr s ořechovou krustou a glazovanou cibulkou
4
porce
obtížnost
1439 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život