Sójové boby se šunkou

Lehký oběd nebo lehká odpolední svačina ze sójových bobů, která pomůže bez pocitu hladu přečkat období mezi obědem a večeří. Sójové boby jsou velice hodnotné pro svůj vysoký podíl bílkovin. Mají vhodné složení aminokyselin, obsahují lecitin, který je nutný pro přeměnu tuků a cukrů, a velké množství vlákniny. Jsou rovněž bohaté na minerální látky – vápník, draslík, hořčík, fosfor, železo a další. Z vitaminů je zde nejvíce zastoupen provitamin A a vitaminy skupiny B.

Suroviny

200 g sójových bobů
150 g krůtí šunky
15 ml (jedna polévková lžíce) olivového oleje nebo másla (ghí)
50 g cibule
1 g soli (špička nože)
50 g žitného knäckebrotu (4 ks)

4
porce
obtížnost
1358 kJ / porce

Postup

Sójové boby uvaříme podle návodu na sáčku (je potřeba mít na paměti, že se musí den předem namočit).

Na oleji nebo ghí osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a podusíme, dokud není cibule měkká.

Přidáme uvařené a okapané boby, osolíme a promícháme. Podáváme s knäckebrotem.

4 porce | doba přípravy 740 minut | 1358 kJ / 325 kcal

Vhodné pro děti, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky, bez lepku

Tuky
14,0 g
Sacharidy
25,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Zeleninové bulgureto s tofu na kari
1
porce
obtížnost
2048 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Velikonoční recepty
Chilli con carne z jehněčího s rýží
4
porce
obtížnost
2953 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála