Tvarohovo-bylinková pomazánka s kváskovým chlebem a zeleninou

Pomazánky jsou obecně velmi oblíbené pro jejich jednoduchou přípravu, skvělou chuť a nekonečné množství možností ingrediencí, ze kterých je lze připravit. Tvaroh, který je mimo jiné výborným zdrojem kvalitních bílkovin, je oblíbeným základem a tato pomazánka není výjimkou. A protože jaro klepe na dveře, nesmíme zapomenout na čerstvé bylinky, které pomazánce dodají příjemnou chuť a vůni.

Suroviny

1 menší cibule
2 PL pažitky
2 ČL bazalky
2 ČL kopru
120 g polotučného tvarohu
1 stroužek česneku
špetka soli
špetka pepře
200 g ředkviček
1 červená paprika
200 g kváskového chleba

2
porce
obtížnost
1390 kJ / porce

Postup

Cibuli a bylinky nakrájíme nadrobno a smícháme
s polotučným tvarohem. Česnek prolisujeme
a přidáme do tvarohové směsi společně se špetkou soli, pepřem a zamícháme. Ředkvičky a papriku omyjeme a nakrájíme dle libosti. Plátky kváskového chleba natřeme připravenou pomazánkou
a podáváme s čerstvou zeleninou. 

TIP: Pomazánka nejlépe chutná vychlazená, proto ji před podáváním nechte chvíli odležet v lednici.

2 porce | doba přípravy 10 minut | 1390 kJ / 332 kcal

Vhodné pro celou rodinu, pro sportovce, pro vegetariány, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny

Tuky
3,9 g
Sacharidy
64,7 g
Bílkoviny
15,9 g
Vláknina
6,5 g

Další recepty

15 minut
Večeře
Svačiny
Zeleninové tyčinky s tempehem
1
porce
obtížnost
963 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Svačiny
Snídaně
Špaldové palačinky s krémovým špenátem
1
porce
obtížnost
2109 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?