Vločkové chlupaté knedlíčky se zelím a tempehem

Nastartujte nový rok s naším receptem bohatým na vlákninu, minerální látky a antioxidanty. Kysané zelí má blahodárný vliv na lidské tělo v mnoha směrech – pozitivně ovlivňuje trávení, krevní tlak a imunitní systém – a je výbornou volbou při redukci hmotnosti, protože není kalorické. Tempeh je nejen chutnou ale také výživnou náhradou masa a sezamové semínko je považováno za jedno z těch nejzdravějších.

Suroviny

300 g ovesných vloček
špetka soli
70 g cibule
250 g kysaného zelí
190 g uzeného tempehu
50 g pórku
80 g mrkve
150 g papriky
15 g sezamových semínek

4
porce
obtížnost
2065 kJ / porce

Postup

Vločky večer namočíme, ráno nalijeme na sítko a necháme asi 1–2 hodiny vykapat. Potom řádně prohněteme, osolíme a pomocí dvou lžiček tvoříme noky, které vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud samy nevyplavou.

Na pokrájené cibulce orestujeme kysané, pokrájené zelí společně s nakrájeným tempehem a smícháme s uvařenými noky.

Na talíři posypeme nadrobno nakrájenou zeleninou a semínky.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 2065 kJ / 494 kcal

Vhodné pro: vegetariány, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
64,0 g
Bílkoviny
22,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Kapr s kuskusem
4
porce
obtížnost
1984 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
4
porce
obtížnost
1657 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel