Zapečená rajčata s bulgurem a nivou

Suroviny

6 velkých rajčat
150 g bulguru
50 g tmavozelené čočky
100 g nivy
1 žlutá paprika
1 červená cibule
1 lžička Würzlu
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)

6
porcí
obtížnost
1045 kJ / porce

Postup

Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.

Čočku a bulgur uvařte do měkka, ochuťte Würzlem.

Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.

Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.

Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10 – 15 minut při 180 st.

Pokud se vám nechce vařit malé množství čočky pro tento recept, uvařte si třeba čočkovou polévku, vynikající je například farmářská čočkovice. Do směsi na plnění rajčat můžete použít i loupanou červenou čočku, která je uvařená během chvilky. 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

6 porcí | doba přípravy 45 minut | 1045 kJ / 250 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Dýňové hranolky
4
porce
obtížnost
557 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Lososovitý pstruh s celerovým pyré
4
porce
obtížnost
941 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?