Zapečené cukety

Netradiční zpracování cukety

Suroviny

1 cuketa
60 g červené loupané čočky
40 g quinoy
1/2 cibule
stroužek česneku
1/2 žluté papriky
1 jarní cibulka
200 g konzervovaných krájených rajčat
70 g mozzarelly
5 g olivového oleje
sůl, pepř

2
porce
obtížnost
1421 kJ / porce

Postup

Uvařte čočku a quinou. Pro výraznější chuť můžete použít zeleninový vývar.

Cuketu rozřízněte podélně na poloviny a pomocí lžičky vydlabejte dužinu. Dužinu nakrájejte na kostičky a dejte stranou.

Cibuli nahrubo nakrájejte a zlehka orestujte na pánvi na oleji, po chvíli přidejte nasekaný česnek, dužinu z cukety, nakrájenou papriku a jarní cibulku a všechnu zeleninu opékejte, až změkne.

Přisypejte čočku, quinou, přilijte rajčata z konzervy i se šťávou, vše promíchejte a celou směs důkladně osolte a opepřete.

Směsí naplňte vydlabané cukety a dejte zapéct na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Asi 10 min před dopečením poklaďte vršek plátky mozzarelly a nechte zezlátnout. 

2 porce | doba přípravy 50 minut | 1421 kJ / 340 kcal

Tuky
12,0 g
Sacharidy
40,0 g
Bílkoviny
19,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Brambory zapečené s krémovým sýrem, avokádový dip
1
porce
obtížnost
2235 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Rajčatová pánev s uzeným Šmakounem
3
porce
obtížnost
570 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg