Zapečené smetanové brambory s brokolicí a krůtím masem

Brokolice je bohatá na kyselinu listovou. Krůtí maso je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku. Brambory připravované ve slupce jsou vhodnější než oloupané pro vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, které se skrývají právě pod slupkou. Všechno dohromady zapečené smetanou vám dodá báječný oběd.

Suroviny

180 g brambor
80 g krůtích prsou
200 g brokolice
10 g přepuštěného másla (ghí)
špetka soli
40 ml 12% smetany

1
porce
obtížnost
1840 kJ / porce

Postup

Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka. 

Brokolici nejprve zbavíme košťálu a rozdělíme na malé růžičky, které povaříme asi 10 minut v osolené vodě, ihned slijeme a propláchneme studenou vodou. Brokolice tak zůstane křupavá a zůstane hezky zelená.

Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, zprudka orestujeme v hlubší pánvi bez tuku, stáhneme z plotny a promícháme s brokolicí, bramborami a ghí. 

Směs přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a vše společně zapečeme cca 20 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C

1 porce | doba přípravy 50 minut | 1840 kJ / 440 kcal

Vhodné pro celou rodinu, sportovce a diabetiky, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
16,0 g
Sacharidy
42,0 g
Bílkoviny
31,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

80 minut
Obědy
Večeře
Brokolicová pizza se sýrem
5
porcí
obtížnost
2049 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Obědy
Večeře
Přírodní krůtí plátek s celerovými hranolkami a okurkou
1
porce
obtížnost
2006 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc