225 g červené čočky
4,5 dl zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 lžíce řepkového oleje
2 lžíce celozrnné strouhanky
225 g strouhaného 30% sýra nebo bílého či uzeného tofu
1 pórek nadrobno nasekaný
125 g žampionů nadrobno nasekaných
90 g celozrnné strouhanky
2 lžíce petrželky nadrobno nasekané
1 lžíce citronové šťávy
2 bílky
sůl, pepř
Čočku, zeleninový vývar a bobkový list uveďte do varu, přikryjte a vařte na mírném ohni 15-20 minut, až se veškerá tekutina vstřebá a čočka změkne.
Odstraňte bobkový list.
Vymažte formu na sekanou nebo biskupský chlebíček tukem a vysypte 2 lžícemi strouhanky.
Do čočky vmíchejte sýr, pórek, žampiony, strouhanku a petrželku.
Zamíchejte do směsi citronovou šťávu a bílky. Dochuťte solí a pepřem. Lžící přemístěte do formy a povrch uhlaďte.
Nechte péct asi 1 hodinu do zlatova v předehřáté troubě při teplotě 190°C.
6 porcí | doba přípravy 60 minut | 1680 kJ / 402 kcal