Batátové lívance

Batáty – sladké brambory – dodají lívancům sladší chuť bez potřeby většího doslazování, stačí přidat jen lžičku stévie nebo datlového sirupu a lahodná snídaně nebo dopolední svačinka je na světě.

Suroviny

¼ středního batátu (60 g)
1 vejce
1 hrnek rýžového mléka (200 ml)
¼ hrnku celozrnné špaldové mouky
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
1 čajová lžička stévie nebo datlového sirupu
špetka soli

2
porce
obtížnost
892 kJ / porce

Postup

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je na 3 minuty do mikrovlnné trouby změknout (nebo je můžeme nechat změknout v páře).

Poté batáty rozmixujeme a metličkou přimícháme vejce, mléko a stévii nebo datlový sirup.

V jiné míse promícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.

Obě směsi spojíme a na nepřilnavé pánvi opečeme z obou stran.

2 porce | doba přípravy 35 minut | 892 kJ / 213 kcal

Vhodné pro vegetariány, vhodné pro děti, zdroj vlákniny

Tuky
3,0 g
Sacharidy
40,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Večeře
Svačiny
Snídaně
Pomazánka z kořenové zeleniny a vajíčka
1
porce
obtížnost
1620 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Svačiny
Tortilla s krůtím masem a Eidamem
1
porce
obtížnost
1710 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů