Bramborák se šunkou a sýrem pečený v troubě

Pro bramboráky bývá typické smažení, které není problematické jen kvůli zvýšení energetické hodnoty, ale především kvůli přepalovaným tukům. Pečením v troubě předejdete přepálení tuků a vychutnáte si zdravější verzi bramboráků třeba k obědu.

Suroviny

50 g slepičího vejce (1 ks)
30 g krůtí šunky (2 plátky)
35 g 30% sýra Eidam (2 plátky)
100 g brambor (1 větší brambor)
10 g česneku (2 stroužky)
špetka majoránky
špetka soli
50 g kysaného zelí (½ hrnečku)

1
porce
obtížnost
1200 kJ / porce

Postup

Brambory nastrouháme nahrubo, šunku a eidam nakrájíme na kousky. Vše smícháme s vajíčkem a dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.

Na pekáč dáme pečicí papír, na který celou směs vylijeme.

Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Na upečený bramborák dáme kysané zelí a podáváme.

 

1 porce | doba přípravy 60 minut | 1200 kJ / 287 kcal

Vhodné pro děti, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky, bez lepku

Tuky
11,0 g
Sacharidy
22,0 g
Bílkoviny
23,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Batátové chilli kuličky
2
porce
obtížnost
740 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Snídaně
Americký brunch
1
porce
obtížnost
1907 kJ / porce

Vaše proměny

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí