150 g krůtího masa
50 g čerstvého listového špenátu (2 hrsti)
10 g řepkového oleje (1 polévková lžíce)
10 g čerstvé petrželky (1 polévková lžíce)
špetka soli
špetka pepře
60 g 12% zakysané smetany (2 polévkové lžíce)
150 g brambor
Brambory uvaříme ve slupce a i se slupkou je pokrájíme na silnější plátky.
Špenát spaříme v cedníku vařicí vodou (třeba z rychlovarné konvice) a ihned zchladíme studenou tekoucí vodou (špenátu zůstane krásně zelená barva).
Krůtí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na řepkovém oleji doměkka.
Brambory, špenát a krůtí kostky v hrnci lehce promícháme se zakysanou smetanou, dochutíme nasekanou petrželkou a podáváme.
1 porce | doba přípravy 45 minut | 2008 kJ / 480 kcal
Vhodné pro děti, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky, bez lepku, nízký glykemický index