Celozrnné těstoviny s cuketou

Letní prázdniny jsou sice u konce, ale sezóna zeleniny ještě zdaleka ne. Právě cukety jsou všestranné, dají se připravit jako součást oběda ale i jako součást sladkého dezertu a můžete je dokonce i usušit! Díky vysokému obsahu vody a vlákniny jsou opravdu nízkokalorické. Nejen díky nim vás dnešní recept obohatí o důležité živiny, které podpoří imunitní systém v přípravě na chladný podzim, který je už za dveřmi.

Suroviny

200 g celozrnných špaget
600 g cukety
300 g rajčat
1 PL olivového oleje
dvě špetky soli
dvě špetky pepře
50 g římského salátu
15 g parmazánu

4
porce
obtížnost
1258 kJ / porce

Postup

Špagety uvaříme podle návodu na obalu.

Cuketu nakrájíme na plátky a rajčata na menší kousky. Na pánvi rozpálíme olej a cuketu krátce orestujeme. Přidáme rajčata, sůl a pepř a společně povaříme. Nakonec přimícháme i uvařené těstoviny a promícháme.

Těstoviny podáváme společně s natrhaným římským salátem a posypané parmazánem.

4 porce | doba přípravy 35 minut | 1258 kJ / 301 kcal

Vhodné pro vegetariány, celou rodinu, středomořskou stravu, zdroj vlákniny

Tuky
10,7 g
Sacharidy
39,2 g
Bílkoviny
15,7 g
Vláknina
8,4 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Kuřecí kousky marinované v kokosovém mléku
1
porce
obtížnost
1209 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Telecí plátek s dušenou brokolicí a bramborovými dukátky s rozmarýnem
4
porce
obtížnost
1448 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel