150 g vařené nebo sterilované cizrny
50 g tuňáka ve vlastní šťávě
10 g olivového oleje (1 PL)
15 g černých oliv (5 ks)
50 g zelené papriky (½ ks)
100 g rajče (1–2 ks)
špetka soli
špetka pepře
½ cibule
5 g česneku (1 stroužek)
Cizrnu uvaříme dle návodu na sáčku, popř. použijeme konzervovanou.
Na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou papriku a chvíli restujeme. Pak přidáme nakrájené rajče a ještě chvíli restujeme. Nakonec přidáme tuňáka bez šťávy a olivy nakrájené na kolečka.
Vše důkladně promícháme s cizrnou a ihned podáváme.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 1810 kJ / 433 kcal
Vhodné pro celou rodinu a sportovce, bez lepku, zdroj bílkovin a vlákniny