200 g ovesných vloček
60 g medu
50 g loupaných mandlí
50 ml jablečného nebo pomerančového džusu
40 g rozinek nebo jiného sušeného ovoce dle chuti
20 g slunečnicových semínek
Veškeré ingredience smíchejte v míse.
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Na plech dejte pečící papír a na něj rozprostřete tuto müsli směs.
Vložte do trouby zapékat asi na 25 minut.
Vyndejte, promíchejte a nechte vychladnout.
Müsli se vám bude zpočátku zdát možná jakoby „mokré“, nedopečené, ale ztvrdne po vychladnutí.
Není jej tedy potřeba péci déle, müsli by pak bylo příliš tvrdé.
Podávejte s čerstvým ovocem dle chuti a sezóny a s bílým jogurtem nebo jiným zakysaným mléčným produktem, příp. s obilným nápojem.
12 porcí | doba přípravy 35 minut | 534 kJ / 128 kcal