Dýně hokaido s parmezánem

Dýně obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B3), velké množství beta-karotenu a najdeme v ní také často deficitní vápník a železo. Obsahuje velké množství draslíku, který je potřebný pro zdravé srdce. Dýně hokaido na sebe váže toxiny, dělá dobře žaludku, slezině a slinivce břišní.

Suroviny

100 g dýně hokaido
10 g parmezánu
5 g olivového olej
špetka bylinek (může být i sušených, např. libeček)
špetka soli

1
porce
obtížnost
492 kJ / porce

Postup

Dýni hokaido omyjeme (slupku neloupeme), okrájíme konce, rozkrojíme napůl, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky.

V misce rozmícháme olivový olej se solí a sušeným kořením, např. libečkem, a parmezán nastrouháme najemno.

Na plech vyložený pečicím papírem poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem, posypeme parmezánem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 15 minut, dokud není dýně měkká, a podáváme.

1 porce | doba přípravy 20 minut | 492 kJ / 118 kcal

Vhodné pro vegetariány, zdroj vlákniny

Tuky
7,0 g
Sacharidy
9,0 g
Bílkoviny
5,0 g
Vláknina
1,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Filet ze pstruha na citronové omáčce se zeleninou a pečenou bramborou
4
porce
obtížnost
1597 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Batátový krém se Šmakounem, dýňovými semínky a chilli
1
porce
obtížnost
2415 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život