110 g dýně Hokaido
50 g cukety
35 g ovesných vloček
1 stroužek česneku
1 vejce velikosti M
1 ČL sušené majoránky
špetka soli
špetka pepře
řepkový olej
35 g rajčatového protlaku
30 g mozzarelly
snítka bazalky
Dýni Hokaido omyjeme, zbavíme semínek
a nastrouháme nahrubo i se slupkou. Cuketu také omyjeme a nastrouháme najemno včetně slupky. Takto připravenou zeleninu zbavíme přebytečné vody a následně přendáme do mísy. Přidáme ovesné vločky, prolisovaný česnek, vejce a sušenou majoránku. Připravenou směs osolíme, opepříme
a pořádně promícháme, aby došlo k propojení všech složek.
Troubu předehřejeme na 190 °C a na plech si připravíme pečicí papír, který potřeme řepkovým olejem. Z připravené směsi začneme na plech dávkovat placičky vysoké asi 1 cm. Pečeme přibližně 25–30 minut, dokud placičky nezezlátnou.
Hotové placičky potřeme rajčatovým protlakem, ozdobíme mozzarelou a bazalkou.
1 porce | doba přípravy 35 minut | 1483 kJ / 354 kcal
Vhodné pro vegetariány, pro celou rodinu, pro sportovce, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny