300 g krůtích prsou
240 g mrkve
150 g batátů
40 g cibule
10 g oleje nebo másla
100 g brambor
2 polévkové lžíce suchého bílého vína
1 stroužek česneku
1 špetka soli
1 špetka mletého pepře
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky.
Mrkev, batáty, brambory, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vše smícháme, zlehka ochutíme solí a hrubě mletým pepřem.
Připravenou směs vložíme do pečicího papíru, podlijeme trochou vína a pokapeme olejem. Papír svážeme provázkem, dáme na plech a pečeme 50 minut ve vyhřáté troubě na 160 °C.
Pokud budete jídlo volit jako večeři, je dobré omezit velikost přílohy.
Před koncem pečení papír otevřeme a vše zapečeme.
2 porce | doba přípravy 50 minut | 1600 kJ / 382 kcal
Vhodné pro diabetiky, zdroj bílkovin, nízký GI