Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí

Libové hovězí karbanátky jsou skvělou možností, jak zpracovat červené maso v kuchyni. Červené maso má vysoký obsah železa a vitaminu B12, při jejichž nedostatku může nastat anémie, neboli chudokrevnost.

Suroviny

600 g libového hovězího masa
20 g česneku (4 stroužky)
50 g slepičích vajec (1 ks velikosti M)
50 g žluté cibule (1 ks)
50 g červené cibule (1 ks)
10 g bylinek (např. tymián, rozmarýn, bazalka dle chuti)
500 g čerstvé zeleniny (např. rajčata, okurka, polníček, rukola apod.)
500 g brambor
2 g soli (dle chuti)
2 g pepře (dle chuti)
12 g dijonské hořčice (1 ČL)

4
porce
obtížnost
1646 kJ / porce

Postup

Libové hovězí maso si nahrubo pomeleme nejlépe sami doma, smícháme se syrovým vejcem, najemno nakrájenou žlutou cibulí, drceným nebo prolisovaným česnekem, bylinkami, pepřem, solí a hořčicí.

Ze vzniklé směsi vytvarujeme 4 karbanátky a opečeme na kontaktním grilu nebo titanové pánvi bez tuku.

Brambory uvaříme nejlépe ve slupce. Tato varianta přípravy je zdravější, neboť brambory vařené ve slupce jsou jako příloha vhodnější než oloupané pro svůj nižší glykemický index.

Karbanátky podáváme s bramborami, najemno nakrájenou červenou cibulí (může být i na kolečka nebo půlkolečka) a můžeme přidat i trochu hořčice. Doplníme míchaným zeleninovým salátem.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 1646 kJ / 393 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
11,0 g
Sacharidy
33,0 g
Bílkoviny
36,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Velikonoční recepty
Chilli con carne z jehněčího s rýží
4
porce
obtížnost
2953 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Hovězí placky s bramborami a fazolkami
1
porce
obtížnost
1626 kJ / porce

Vaše proměny

Alena Nekvapilová

Na začátku jsem měla o 25 kilo navíc, nyní se můj život změnil o 180°!

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala