Mrkvová pomazánka s tofu

Jestli si potřebujete občas připravit druhou večeři nebo obměnit dopolední či odpolední svačinu, máme pro vás výbornou, rychlou a zdravou mrkvovou pomazánku. Mrkev totiž patří k významnému zdroji antioxidantů, vitaminů a minerálních látek, kterých obsahuje široké spektrum. Mezi ně patří např. draslík či hořčík. Tofu je zdrojem bílkovin a navíc jej můžeme kromě pomazánek použít i jako alternativu k masu.

Suroviny

320 g mrkve
120 g tofu
4 čajové lžičky kvalitní sójové omáčky
špetka kurkumy
48 g žitného knäckebrotu (4 ks)

4
porce
obtížnost
473 kJ / porce

Postup

Mrkev nastrouháme nahrubo, krátce ji v hrnci nebo na pánvičce pod pokličkou podusíme s trochou vody a přendáme do mísy.

Po jejím vychladnutí k ní přidáme najemno nastrouhané tofu, sójovou omáčku (nebo sójovou smetanu, případně kysanou specialitu Sojade), kurkumu a lehce promícháme.

Můžeme podávat jako jednu porci s jedním kouskem žitného knäckebrotu.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 473 kJ / 113 kcal

Vhodné pro děti, diabetiky, sportovce a vegetariány, zdroj vlákniny a bílkovin

Tuky
3,0 g
Sacharidy
15,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Celerová polévka
4
porce
obtížnost
1014 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Vánoční jablková bábovka se stévií
12
porcí
1211 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů