Nepečené kokosové kuličky

Výhodou tohoto receptu je jednoduchost a zároveň díky zpracování surovin za syrova také zachování veškerých živin. Použitý sirup z agáve má nízký glykemický index, mandle v sobě ukrýváají spoustu vápníku a prospěšných tuků.

Suroviny

2 hrnky (350 g) mletých mandlí
3 lžíce BIO kokosového tuku
60g sušených datlí
2 lžičky mletého sušeného zázvoru
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
4 lžíce sirupu z agáve
strouhaný kokos na obalení

35
porcí
obtížnost
362 kJ / porce

Postup

K mandlové mouce přidáme kokosový tuk, nasekané datle a společně  rozmixujeme, případně pomeleme.

Přidáme koření a promícháme.

Osladíme sirupem z agáve a opět
pomocí mixéru řádně promícháme.

Z „těsta“ vytvoříme pomocí navlhčených rukou kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu.

Kuličky vydrží v dobře uzavřené krabičce asi týden nebo je lze zamrazit na delší dobu.

35 porcí | doba přípravy 15 minut | 362 kJ / 87 kcal

Tuky
8,3 g
Sacharidy
3,7 g
Bílkoviny
2,2 g
Vláknina
0,4 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Jahodovo-malinové trifle
4
porce
obtížnost
1045 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Perníkové tiramisu
6
porcí
obtížnost
633 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku