Omeleta s rukolou, špenátem a slunečnicovými semínky

Mezi tradiční velikonoční suroviny samozřejmě patří vajíčka, ale i špenát. Vajíčka patří k nejkvalitnějším zdrojům bílkovin, obsahují řadu minerálních látek a vitaminů, např. vitamin D. Špenát je zdrojem vitaminu A, C a především kyseliny listové, z minerálních látek je bohatý na hořčík. Slunečnicová semínka jsou pro změnu zdrojem vitaminu E – antioxidantu. Užijte si Velikonoce a vyzkoušejte tuto omeletu třeba ke sváteční snídani nebo rychlé večeři.

Suroviny

50 g slepičího vejce (1 ks)
40 g bílků ze slepičích vajec (ze 2 vajec)
30 g baby špenátu (1 hrst)
30 g rukoly (1 hrst)
10 g loupaných slunečnicových semínek (1 polévková lžíce)
50 ml čerstvého polotučného mléka
3 g soli (0,5 čajové lžičky)
3 g pepře (0,5 čajové lžičky)
5 g přepuštěného másla (ghí, 1 čajová lžička)
25 g žitného knäckebrotu (2 ks)

1
porce
obtížnost
1240 kJ / porce

Postup

V misce rozšleháme vidličkou vajíčko, bílky a mléko a vmícháme také sůl a pepř. Přidáme rukolu, špenát a slunečnicová semínka a ještě jemně promícháme.

Směs vlijeme na rozpálenou pánvičku potřenou přepuštěným máslem (ghí) a z obou stran osmažíme.

Podáváme s žitným knäckebrotem.

1 porce | doba přípravy 15 minut | 1240 kJ / 296 kcal

Vhodné pro diabetiky, vhodné pro sportovce, vhodné pro děti, vhodné pro vegetariány, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny

Tuky
13,0 g
Sacharidy
25,0 g
Bílkoviny
18,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Snídaně
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Velikonoční beránek s oříšky
15
porcí
obtížnost
707 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Bylinková polévka plná antioxidantů
4
porce
obtížnost
831 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší