Plněné žampiony Portobello

Představte si teplý salát Caprése, servírovaný v grilovaných Portobello žampionech, přelitých lahodnou omáčkou z cherry rajčátek. Mňam. A máme tady bohatý, přesto nízkokalorický předkrm nebo lehkou večeři.

Suroviny

4 ks portobello žampionů
1 balení mozzarelly light nebo cherry mozzarelly
1 svazek rozmarýnu
20 ml olivového oleje
balsamiko nebo balsamiko redukce
6 ks sušených rajčátek
250 g cherry rajčátek
sůl
pepř
3 stroužky česneku

4
porce
obtížnost
578 kJ / porce

Postup

Žampiony otřeme kuchynskou utěrkou, pokapeme olivovým olejem, osolíme opepříme a do každého kousku vložíme na menší kousky nakrájené sušené rajče. Rajče posypeme  nasekaným rozmarýnem a přikryjeme kuličkami mozzarelly. Vložíme do zapékací misky a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 – 35 minut.

Omáčku z rajčátek vytvoříme tak, že si na olivovém oleji rychle osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka. Vše prohřejeme a osolíme, opepříme a dochutíme balsamikem dle chtuti.

Zapečený žampion, servírujeme přelitý omáčkou z cherry rajčat, ozdobený lístky čerstvé máty. Pro ještě lepší chut můžeme zakápnout olivovým olejem.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 578 kJ / 138 kcal

Tuky
8,0 g
Sacharidy
7,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
1,0 g

Další recepty

15 minut
Saláty
Večeře
Grilované žampiony s paprikou a rajčátky
4
porce
obtížnost
816 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Nečekaný salát z čekanky
2
porce
obtížnost
2117 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí