Salát z pečených brambor

Na saláty bychom neměli zapomínat ani s příchodem chladnějších ročních období. Můžeme je připravit i v teplé variaci jako například tento výborný salát z pečených brambor, zeleniny a žampionů, kterému dodává šmrnc chutný dip z bylinek. Brambory jsou skvělým zdrojem vitamínu C a žampiony jsou přímo pokladnicí antioxidantů, tudíž se zároveň jedná o pochoutku, která podpoří vaši imunitu a uspokojivě zasytí.

Suroviny

250 g brambor
60 g žampionů
50 g červené cibule
100 g červené papriky
1 ČL olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
2 ČL pažitky
1 ČL kopru
2 PL zakysané smetany 8%
50 g rukoly

1
porce
obtížnost
1469 kJ / porce

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Brambory dobře očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Na stejné kousky nakrájíme i očištěné žampiony, cibuli
a papriku. Vše pak dobře promícháme s olejem, solí
a pepřem a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Ten vložíme do trouby a vše pečeme přibližně 25 minut do zezlátnutí.

Mezitím si omyjeme bylinky, nasekáme je najemno
a promícháme se zakysanou smetanou. Hotovou pečenou směs přendáme do mísy, promícháme
s natrhanou rukolou, pokapeme připraveným dresinkem a podáváme.

1 porce | doba přípravy 40 minut | 1469 kJ / 351 kcal

Vhodné pro vegetariány, pro celou rodinu, zdroj vlákniny

Tuky
8,4 g
Sacharidy
63,7 g
Bílkoviny
10,8 g
Vláknina
8,4 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Krůtí kari se špenátem
1
porce
obtížnost
1982 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Karbanátky s ratatouille
1
porce
obtížnost
1714 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů