Suroviny

300 g celozrnné mouky
200 g švestkových povidel
250 ml vody
200 g nasekaných vlašských ořechů
100 g spařených rozinek
1 lžička mleté skořice
½ balíčku prášku do pečiva (bez fosfátu)
špetka soli

30
porcí
obtížnost
252 kJ / porce

Postup

Povidla rozmíchejte v teplé vodě, vmíchejte ořechy, rozinky, skořici a nakonec mouku s kypřicím práškem.

Vypracujte těsto, které rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte při 200°C asi 20 minut. Vychladlé těsto rozkrájejte na malé řezy (4×4 cm). 

30 porcí | doba přípravy 30 minut | 252 kJ / 60 kcal

Další recepty

15 minut
Vánoční recepty
Tématické kuchařky
Kuchařka VÁNOČNÍ SPECIÁL
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Cheesecake s rebarborovým přelivem
8
porcí
obtížnost
1128 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé