Přírodní krůtí plátek s celerovými hranolkami a okurkou

Období masopustu už sice začalo, ale lehce stravitelný krůtí plátek, který obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku, si dopřát můžeme. Celerové hranolky k němu doplní zejména vitamin C, který se v období chřipek více než hodí. Výhodou této tradiční české zeleniny je i její příznivá cena. Tento pokrm není nijak bohatý na sacharidy, proto si můžete dopřát více tuku, např. tučnější zakysanou smetanu.

Suroviny

150 g krůtích prsou
200 g celeru (cca ½ menší bulvy)
200 g salátové okurky
50 ml 15% zakysané smetany
15 ml olivového oleje(1 ČL na celer, 1 PL na restování masa)
2 g soli (špetka)
2 g pepře (špetka)
2 g čerstvé chilli papričky (špetka)
5 g čerstvé pažitky (1 ČL)

1
porce
obtížnost
2006 kJ / porce

Postup

Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Promícháme s olivovým olejem a solí a pečeme v pekáči v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut. Hranolky průběžně kontrolujeme.   

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme a na olivovém oleji opečeme z obou stran.

Dip připravíme smícháním zakysané smetany, soli, pažitky a chilli papričky.

Maso podáváme s hranolkami, na kolečka nakrájenou salátovou okurkou a dipem.

 
 
 

1 porce | doba přípravy 45 minut | 2006 kJ / 479 kcal

Vhodné pro diabetiky a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, bez lepku

Tuky
28,0 g
Sacharidy
21,0 g
Bílkoviny
36,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Telecí plátek s dušenou brokolicí a bramborovými dukátky s rozmarýnem
4
porce
obtížnost
1448 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Obědy
Pohanková palačinka s bylinkovou náplní
6
porcí
obtížnost
1141 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...