50 g quinoy
100 g cherry rajčat
50 g červené cibule
4 ČL olivového oleje
2 ČL balsamikového octa
1 stroužek česneku
2 ČL čerstvé bazalky
špetka soli
špetka pepře
Quinou připravíme podle návodu na obalu.
Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na poloviny. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu opečeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji.
Připravíme si zálivku z olivového oleje, balsamikového octa a prolisovaného česneku. Bazalku nakrájíme na jemno.
Uvařenou quinou smícháme s opečenou zeleninou, bazalkou a zálivkou. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Pro efekt můžeme ozdobit snítkou bazalky.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 1369 kJ / 327 kcal
Vhodné pro vegetariány, pro vegany, zdroj vlákniny