Rýže (50 g v suchém stavu) 790 KJ
100g masa z tresky, 310 kJ
¼ cibule , 35 kJ
50g rajčat, 84 kJ
25g kukuřice, 256 kJ
lžička oleje, 186 kJ
bobkový list, sušený zázvor, petržel, sůl
listy salátu a několik cherry rajčat na obložení
rybí omáčka podle chuti
Cibuli osmahnout na oleji, přidat na kousky nasekané osolené rybí maso, nakrájená rajčata, kukuřici, bob. list, koření a dusit do měkka. Ke konci vaření ochutit několika kapkami rybí omáčky. Nakonec vmíchat uvařenou rýži a nasekanou petržel.
Rybí omáčka je hnědá tekutina, připravuje se z ančoviček (malých rybek) na slunci se solí. Je tradičním dochucovadlem v jihovýchodní Asii dodávající typickou orientální chuť a může být zajímavým zpestřením jídelníčku.
Rybí omáčce by se díky vysokému obsahu soli měli vyhnout lidé s vysokým krevním tlakem.
2 porce | doba přípravy 30 minut | 1661 kJ / 397 kcal