Rybí rizoto

Suroviny

Rýže (50 g v suchém stavu) 790 KJ
100g masa z tresky, 310 kJ
¼ cibule , 35 kJ
50g rajčat, 84 kJ
25g kukuřice, 256 kJ
lžička oleje, 186 kJ
bobkový list, sušený zázvor, petržel, sůl
listy salátu a několik cherry rajčat na obložení
rybí omáčka podle chuti

2
porce
obtížnost
1661 kJ / porce

Postup

Cibuli osmahnout na oleji, přidat na kousky nasekané osolené rybí maso, nakrájená rajčata, kukuřici, bob. list, koření a dusit do měkka. Ke konci vaření ochutit několika kapkami rybí omáčky. Nakonec vmíchat uvařenou rýži a nasekanou petržel.

Rybí omáčka je hnědá tekutina, připravuje se z ančoviček (malých rybek) na slunci se solí. Je tradičním dochucovadlem v jihovýchodní Asii dodávající typickou orientální chuť a může být zajímavým zpestřením jídelníčku.

Rybí omáčce by se díky vysokému obsahu soli měli vyhnout lidé s vysokým krevním tlakem.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 1661 kJ / 397 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Těstoviny se zeleninou a riccottou
1
porce
obtížnost
1768 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Obědy
Večeře
Rajčatový salát teplý
1
porce
obtížnost
1369 kJ / porce

Vaše proměny

Alena Nekvapilová

Na začátku jsem měla o 25 kilo navíc, nyní se můj život změnil o 180°!

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala