6 PL ghí
700 g hovězího masa (nejlépe hovězí svíčková)
1 střední cibule
350 g žampionů
špetka pepře
špetka soli
špetka sladké papriky
300 ml 12% smetany
4 ČL dijonské hořčice
4 ČL citrónové šťávy
1 ČL čerstvé petrželky
350 g hlávkového zelí
Ve velké pánvi necháme rozpustit 2 polévkové lžíce ghí, na kterém krátce orestujeme maso nakrájené na nudličky. Pak ho sundáme a dáme na stranu.
Do stejné pánve znovu přidáme 1 polévkovou lžíci ghí, orestujeme cibulku s pokrájenými houbami, přidáme sůl, pepř, papriku, zalijeme smetanou a necháme 5 minut provařit. Když nám omáčka trochu zhoustne, vmícháme maso, hořčici a necháme prohřát. Nakonec přidáme i citrónovou šťávu a bylinky.
Na pánvi rozpustíme zbytek ghí, přidáme nakrouhané zelí a restujeme dokud nezměkne. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme společně s masovou směsí.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 2139 kJ / 511 kcal
Vhodné pro celou rodinu, zdroj bílkovin