Suroviny

62 g lučiny
100 g salátové okurky (⅓ ks)
50 g cibule (1 ks)
100 g slepičích vajec (2 ks)
20 g slunečnicových semínek
pepř (špetka)
sůl (špetka)
petrželka či pažitka (1 PL)

2
porce
obtížnost
995 kJ / porce

Postup

Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Stejně nakrájíme cibulku a salátovou okurku.

Slunečnicová semínka nasucho opražíme a necháme vystydnout.

Všechny zmíněné ingredience dobře promícháme s lučinou a ochutíme solí a pepřem.

Pomazánku dozdobíme petrželkou nebo pažitkou a podáváme nejlépe s kváskovým chlebem.

TIP: Zužitkujte vykoledovaná velikonoční vejce při přípravě této výborné a rychlé pomazánky.

 

2 porce | doba přípravy 15 minut | 995 kJ / 238 kcal

Vhodné pro diabetiky, celou rodinu a pro vegetariány, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
18,0 g
Sacharidy
6,0 g
Bílkoviny
12,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Večeře
Svačiny
Snídaně
Pomazánka z kořenové zeleniny a vajíčka
1
porce
obtížnost
1620 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Svačiny
Snídaně
Tvarohovo-bylinková pomazánka s kváskovým chlebem a zeleninou
2
porce
obtížnost
1390 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život