Vanilkové rohlíčky

Suroviny

300 g celozrnné pšeničné mouky
120 g rostlinného margarínu
120 g ječného sirupu se sladem
120 g strouhaných mandlí
2 žloutky
1 vanilkový cukr nebo 1/2 čerstvého vanilkového lusku

obtížnost
17064 kJ / porce

Postup

Žloutky vyšlehejte v misce do tuhé pěny, vmíchejte ječný sirup a vnitřek vanilkového lusku (vanilku podélně rozkrojte a seškrábněte zrníčka z lusku) nebo vanilkový cukr.

Do vzniklé hmoty zamíchejte změklý tuk, mouku a nastrouhané mandle. Vypracujte těsto a nechte jej v chladničce 1–2 hodiny odpočinout.

Poté těsto vyválejte, krájejte 4–5 cm dlouhé proužky a formujte rohlíčky.

Rohlíčky pečte na pečícím papíru nebo vymazaném plechu 10–12 minut při teplotě 170 °C.

 

 

 


Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

doba přípravy 40 minut | 17064 kJ / 4078 kcal

Další recepty

80 minut
Dezerty
Banánovo-kokosový chlebíček
10
porcí
obtížnost
483 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Dezerty
Kokosové pracničky
obtížnost
13748 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí