Zeleninové bulgureto s tofu na kari

Bulgur – předvařená celozrnná pšenice – obsahuje vlákninu i minerální látky a vitamíny skupiny B. Je lehce stravitelný a přispívá tak k pohodě střev. Kurkuma, obsažená v kari, má protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Díky tofu a zelenině, která je také výborným zdrojem vlákniny a minerálních látek, si na tomto odlehčujícím pokrmu mohou pochutnat i vegetariáni.

Suroviny

50 g rajčat
30 g listového salátu
30 g mrkve
60 g špaldového bulguru
špetka soli
100 g tofu
1 ČL kari
1 PL olivového oleje
10 g slunečnicových semínek

1
porce
obtížnost
2048 kJ / porce

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Bulgur vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut.

Tofu nakrájíme na menší plátky.

Uvařený bulgur smícháme s tofu a zeleninou. Směs ochutíme kořením a přendáme do zapékací misky vymazané olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 10–15 minut.

Na závěr hotový pokrm posypeme semínky.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 2048 kJ / 489 kcal

Vhodné pro: vegetariány, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
21,0 g
Sacharidy
47,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Arašídová směs s rýží
1
porce
obtížnost
2021 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Pivní guláš
6
porcí
obtížnost
1785 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala