Zeleninové bulgureto s tofu na kari

Bulgur – předvařená celozrnná pšenice – obsahuje vlákninu i minerální látky a vitamíny skupiny B. Je lehce stravitelný a přispívá tak k pohodě střev. Kurkuma, obsažená v kari, má protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Díky tofu a zelenině, která je také výborným zdrojem vlákniny a minerálních látek, si na tomto odlehčujícím pokrmu mohou pochutnat i vegetariáni.

Suroviny

50 g rajčat
30 g listového salátu
30 g mrkve
60 g špaldového bulguru
špetka soli
100 g tofu
1 ČL kari
1 PL olivového oleje
10 g slunečnicových semínek

1
porce
obtížnost
2048 kJ / porce

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Bulgur vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut.

Tofu nakrájíme na menší plátky.

Uvařený bulgur smícháme s tofu a zeleninou. Směs ochutíme kořením a přendáme do zapékací misky vymazané olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 10–15 minut.

Na závěr hotový pokrm posypeme semínky.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 2048 kJ / 489 kcal

Vhodné pro: vegetariány, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
21,0 g
Sacharidy
47,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Těstoviny s pikantním čočkovým ragú
4
porce
obtížnost
3531 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Zapečené rozmarýnové brambory s krůtím masem a jablkem
1
porce
obtížnost
2325 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru