Brambory s dušeným špenátem a dipem

Hledáte-li pokrm, u jehož přípravy nemusíte stát půl dne v kuchyni, navíc třeba o dovolené, pak se vám bude hodit tento recept. Za pár minut budete mít oběd nebo večeři plnou vlákniny a navíc se hodí i pro vegany.

Suroviny

350 g brambor
100 g baby špenátu
1 stroužek česneku
50 g kokosového jogurtu
20 g cibule šalotky
špetka soli
špetka pepře
5 g sezamu

1
porce
obtížnost
1569 kJ / porce

Postup

Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.

Mezitím v nepřilnavé pánvi minutu opečeme na kostičky nakrájenou cibulku spolu s česnekem nakrájeným na tenké plátky. Poté přidáme lístky špenátu a lehce podlijeme vodou, aby se směs mohla začít dusit. Špenát občas promícháme a popřípadě ještě podlijeme, aby se nepřepaloval.

Když je již změklý a výrazně zmenšil svůj objem, přidáme sůl a pepř.

Brambory dáme na talíř, rozkrájíme je na menší kousky a poklademe špenátem.

Pokrm podáváme spolu s dipem z jogurtu, který jen lehce osolíme a smícháme se sezamovými semínky.

1 porce | doba přípravy 60 minut | 1569 kJ / 375 kcal

Vhodné pro celou rodinu a vegetariány, zdroj vlákniny

Tuky
6,0 g
Sacharidy
63,0 g
Bílkoviny
14,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Obědy
Pohanková palačinka s bylinkovou náplní
6
porcí
obtížnost
1141 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Velikonoční recepty
Zapečená červená řepa s kozím sýrem a vaječnou omeletou
2
porce
obtížnost
1298 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život