BURGER
400 g mletého hovězího masa
špetka sušené bazalky
špetka čerstvého tymiánu
60 g šalotky (2 ks)
špetka soli
špetka černého pepře
OMÁČKA
40 g řapíkatého celeru
20 g česneku (4 stroužky)
špetka oregana
100 ml olivového oleje
45 ml bílého vinného octa (3 PL)
K PODÁVÁNÍ
200 g slepičích vajec (4 ks)
300 gžitné bagety (2 ks )
Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou šalotkou a kořením a navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátek, který uložíme na půl hodiny do lednice. Poté ho vložíme na gril a dobře propečeme. Na grilu také opečeme pečivo.
Mezitím si připravíme omáčku tak, že v kuchyňském robotu umixujeme celer spolu s ostatními ingrediencemi na omáčku kromě vinného octa, který vmícháme až těsně před koncem.
Do rozpálené pánve rozklepneme vejce a asi 4–5 min. smažíme, dokud bílek neztuhne. Na talíř naservírujeme karbanátek s volským okem, přelijeme omáčkou a doplníme opečeným pečivem.
4 porce | doba přípravy 60 minut | 2771 kJ / 662 kcal
Vhodné pro celou rodinu, zdroj vlákniny