200 g kuřecích prsou
100 g čerstvého listového špenátu
34 g 30% plátkového Eidamu (2 plátky)
20 ml řepkového oleje
270 g batátů
100 g mrkve
100 g hlávkového salátu
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně nařízneme, naplníme je špenátem a Eidamem a svážeme provázkem vhodným na pečení. Zprudka je opečeme na pánvi s olejem a necháme je dopéct v troubě na cca 180 stupňů asi 20 minut.
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Batáty vaříme o trochu déle než klasické brambory.
Hlávkový salát vypereme, necháme okapat a natrháme ho do misky na menší kousky. Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo a lehce promícháme s kousky salátu.
Kuřecí kapsu nakrájíme na plátky a dáme na talíř společně s batáty. Podáváme se salátem.
2 porce | doba přípravy 60 minut | 1635 kJ / 391 kcal
Vhodné pro děti, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky, bez lepku, vhodné pro sportovce