600 g kuřecích prsou (cca 4 prsa)
500 g chřestu (čerstvého nebo z konzervy)
20 g másla (1 polévková lžíce)
80 g 30% plátkového sýru (4 plátky)
400 g brambor
sůl
pepř
bylinky (např. tymián, bazalka, rozmarýn)
Troubu předehřejme na 200 °C. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Osolíme, opepříme a dáme péct do trouby asi na 15 minut. (Důležité je vybírat maso kvalitní, čerstvé – to poznáme např. podle světle růžové barvy a podle vůně – neměl by být cítit žádný zápach.)
Brambory pořádně umyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě.
Čerstvý chřest očistíme a necháme asi 5 minut podusit v páře (konzervovaný již čistit nemusíme).
Jakmile je maso propečené (zkusíme to tím, že jej rozkrojíme), položíme na každý steak plátek sýru a ještě krátce zapečeme, dokud se sýr nerozteče.
Kuřecí plátek podáváme s chřestem a bramborami. Můžeme dochutit a ozdobit bylinkami.
4 porce | doba přípravy 60 minut | 1535 kJ / 367 kcal
Vhodné pro děti, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky, vhodné pro sportovce, bez lepku