Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle

Zeleninové nudle se pomalu stávají součástí našich jídelníčků, a to hlavně díky nízkému obsahu kalorií, nulovému obsahu lepku a přirozenému obsahu vitaminů (například C) a vlákniny. Krkovicí v rajčatové omáčce k nim ještě dodáte bílkoviny a jídlo tak i více zasytí. Parmezánem a bazalkou přidáte nádech Itálie.

Suroviny

150 g cukety
150 g mrkve
75 g vepřové krkovice bez kosti
1 stroužek česneku
20 g cibule
50 g cherry rajčátek
10 g rajčatového protlaku
80 g petržele
15 ml olivového oleje
12 g parmezánu
větvička čerstvé bazalky (nebo ½ ČL sušené)
špetka soli
špetka pepře

1
porce
obtížnost
2026 kJ / porce

Postup

V hluboké pánvi rozpálíme olej a zpěníme rozmáčknutý stroužek česneku a nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme i na kostky nakrájené maso a restujeme tak, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, opepříme a přidáme protlak, nakrájená cherry rajčata a najemno nasekanou bazalku (snítku si dáme stranou na ozdobu). Směs podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou probublávat přibližně 30 minut, dokud není maso měkké. 

Mezitím si omyjeme cuketu a oškrábeme mrkev s petrželí a pomocí škrabky vše nastrouháme na nudle. Zeleninové nudle vhodíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a 1–2 minuty povaříme. Poté je scedíme a přendáme na talíř. 

Navršíme na ně omáčku s masem, posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme bazalkou.

 
 

1 porce | doba přípravy 60 minut | 2026 kJ / 484 kcal

Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
30,0 g
Sacharidy
31,0 g
Bílkoviny
24,0 g
Vláknina
11,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Přírodní krůtí plátek s celerovými hranolkami a okurkou
1
porce
obtížnost
2006 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Burger s volským okem a omáčkou z řapíkatého celeru
4
porce
obtížnost
2771 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...