100 g krůtích prsou
větvička rozmarýnu
10 ml olivového oleje
200 g brambor
80 g jablka
50 g cibule
100 ml kefírového mléka
30 g 30% sýru Eidam
sůl
Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme rozmarýn a krátce necháme zatáhnout na pánvi s olivovým olejem. Maso dáme na dno zapékací misky vyložené pečicím papírem, přidáme polovinu brambor nakrájených na plátky, osolíme a ochutíme rozmarýnem. Další vrstvu vytvoříme z jablek nakrájených na kostky a cibule nakrájené na plátky. Nakonec navrstvíme druhou polovinu brambor, osolíme, přidáme rozmarýn a celé zalijeme kefírem. Zapékáme na 200 °C přibližně 60 minut. Nakonec posypeme sýrem a zprudka zapečeme dozlatova.
Autor receptu a fotografie: Pavel Hejda, NUTRIADAPT Praha 8 - SOKOLOVSKÁ
1 porce | doba přípravy 75 minut | 2325 kJ / 556 kcal
Vhodné pro celou rodinu, zdroj bílkovin a vlákniny