Zapečené rozmarýnové brambory s krůtím masem a jablkem

Přichází podzim a s ním i chuť na teplejší a vydatnější jídla. Zkuste vyzkoušet tento recept na netradiční zapečené brambory, ve kterých hrají důležitou roli jablka. Postarají se o neobvyklou chuť a jsou zdrojem vlákniny. Díky libovému krůtímu masu a sýru obsahuje jídlo i dostatek kvalitních bílkovin.

Suroviny

100 g krůtích prsou
větvička rozmarýnu
10 ml olivového oleje
200 g brambor
80 g jablka
50 g cibule
100 ml kefírového mléka
30 g 30% sýru Eidam
sůl

1
porce
obtížnost
2325 kJ / porce

Postup

Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme rozmarýn a krátce necháme zatáhnout na pánvi s olivovým olejem. Maso dáme na dno zapékací misky vyložené pečicím papírem, přidáme polovinu brambor nakrájených na plátky, osolíme a ochutíme rozmarýnem. Další vrstvu vytvoříme z jablek nakrájených na kostky a cibule nakrájené na plátky. Nakonec navrstvíme druhou polovinu brambor, osolíme, přidáme rozmarýn a celé zalijeme kefírem. Zapékáme na 200 °C přibližně 60 minut. Nakonec posypeme sýrem a zprudka zapečeme dozlatova.

Autor receptu a fotografie: Pavel Hejda, NUTRIADAPT Praha 8 - SOKOLOVSKÁ

1 porce | doba přípravy 75 minut | 2325 kJ / 556 kcal

Vhodné pro celou rodinu, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
58,0 g
Bílkoviny
41,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Letní avokádová polévka
2
porce
obtížnost
1772 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Obědy
Polévka z pečených rajčat s quinoou
4
porce
obtížnost
1356 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg