Zapečené rozmarýnové brambory s krůtím masem a jablkem

Přichází podzim a s ním i chuť na teplejší a vydatnější jídla. Zkuste vyzkoušet tento recept na netradiční zapečené brambory, ve kterých hrají důležitou roli jablka. Postarají se o neobvyklou chuť a jsou zdrojem vlákniny. Díky libovému krůtímu masu a sýru obsahuje jídlo i dostatek kvalitních bílkovin.

Suroviny

100 g krůtích prsou
větvička rozmarýnu
10 ml olivového oleje
200 g brambor
80 g jablka
50 g cibule
100 ml kefírového mléka
30 g 30% sýru Eidam
sůl

1
porce
obtížnost
2325 kJ / porce

Postup

Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme rozmarýn a krátce necháme zatáhnout na pánvi s olivovým olejem. Maso dáme na dno zapékací misky vyložené pečicím papírem, přidáme polovinu brambor nakrájených na plátky, osolíme a ochutíme rozmarýnem. Další vrstvu vytvoříme z jablek nakrájených na kostky a cibule nakrájené na plátky. Nakonec navrstvíme druhou polovinu brambor, osolíme, přidáme rozmarýn a celé zalijeme kefírem. Zapékáme na 200 °C přibližně 60 minut. Nakonec posypeme sýrem a zprudka zapečeme dozlatova.

Autor receptu a fotografie: Pavel Hejda, NUTRIADAPT Praha 8 - SOKOLOVSKÁ

1 porce | doba přípravy 75 minut | 2325 kJ / 556 kcal

Vhodné pro celou rodinu, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
58,0 g
Bílkoviny
41,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Portobello žampiony se špenátem a vločkovou omeletou
4
porce
obtížnost
1361 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Krůtí špíz s rajčatovou salsou a bramborami
4
porce
obtížnost
1345 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel