Hroznové trifle s plody goji

Sezóna oblíbeného hroznového vína je momentálně v plném proudu, a proto je vhodný čas na nějaký chutný recept právě z něj. Zkuste tento rychlý a přesto výtečný dezert, ve kterém navíc najdete goji – superpotravinu pocházející z Číny, které se také jinak přezdívá rostlina dlouhověkosti. Je zdrojem vitamínů A, B, C, betakarotenu a stopových prvků. Navíc se jí přisuzují afrodiziakální účinky a podporuje správnou funkci jater i ledvin.

Suroviny

250 g polotučného tvarohu
150 g 2,7% bílého jogurtu
2 ČL medu
200 g hroznového vína
20 g goji (sušené plody kustovnice)
30 g sypaného müsli

4
porce
obtížnost
649 kJ / porce

Postup

V misce smícháme tvaroh, jogurt a ochutíme medem.

Omyté hroznové víno nakrájíme na malé kousky.

Vrstvení do skleniček začneme tvarohovou směsí, posypeme hrstkou goji (sušených plodů kustovnice), částí ovoce a poté posypeme částí cereálií. Takto pokračujeme ve vrstvení, dokud nedojdou ingredience. Vršek ozdobíme zbytkem cereálií či kustovnicí.

TIP: Pokud máte müsli raději měkčí, nechte nějakou chvíli dezert odležet v lednici.

4 porce | doba přípravy 10 minut | 649 kJ / 155 kcal

Vhodné pro celou rodinu, pro vegetariány

Tuky
4,2 g
Sacharidy
22,1 g
Bílkoviny
9,9 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Svačiny
Snídaně
Banánové muffiny (mugcake)
1
porce
obtížnost
1135 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Svačiny
Červená řepa s kozím sýrem
2
porce
obtížnost
742 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?